Werkwijze

Naast het verkopen, kan Carien Makelaardij u ook begeleiden als aankoopmakelaar. 

Wat is een aankoopmakelaar nu eigenlijk?

In tegenstelling tot een verkoopmakelaar, komt een aankoopmakelaar op voor de belangen van de kopende partij. Een makelaar kan dus nooit tegelijkertijd makelaar zijn voor de verkoper en de koper van een bepaalde woning, dit leidt immers tot mogelijke belangenverstrengeling. Wel kan een makelaar optreden als verkoop- en aankoopmakelaar voor dezelfde persoon.

Werkwijze:

Net zoals aan de orde geweest bij het onderdeel ‘Verkoop’, kunt hier ook weer kiezen uit verschillende deelpakketten (zie tarieven). Om de activiteiten duidelijk voor u in beeld te brengen, wordt hieronder het 'compleet pakket' gepresenteerd.

 1. Bij u langskomen voor een vrijblijvend en oriënterend gesprek
  Allereerst kom ik bij u langs voor een vrijblijvend en oriënterend gesprek om te kijken wat zoal uw woonwensen zijn. Waar wilt u gaan wonen? Hoe moet de omgeving er uitzien? (scholen, winkels, groenvoorzieningen?) Wat voor type woning zoekt u? Hoeveel slaapkamers? Hoeveel financiering wilt u nemen?

 2. Selecteren van woningen
  Vervolgens ga ik woningen selecteren die ik aan u voor zal leggen zodat u kunt kijken welke woningen u graag zou willen bezichtigen.

 3. Bezichtigen van de woning
  Indien u woning(en) gezien heeft, waar u graag kennis mee wilt maken, maak ik een afspraak met de verkoopmakelaar en gaan we samen de woning bezoeken.

 4. Onderzoeken van de zakelijke aspecten
  Terwijl u gaat nadenken over de woning, zal ik zorgen voor de zakelijke aspecten zoals het onderzoeken van kadastrale gegevens, bestemmingsplannen, publiek- en privaatrechtelijke?belemmeringen, de bodemgesteldheid en natuurlijk de bouwkundige staat van de woning.

 5. Onderhandelen
  Indien u verdere stappen wilt nemen, gaan we de onderhandelingen starten. Als gecertificeerd taxateur ben ik goed op de hoogte van de woningmarkt in de omgeving en ben ik uitstekend in staat om te bepalen wat de waarde van een woning is, hetgeen goed van past komt in deze fase. Ik zal voor u de onderhandelingen voeren maar zal de strategie vanzelfsprekend eerst met u voor bespreken. Voortgang stem ik natuurlijk voortdurend met u af.

 6. Aanleveren van informatie ten behoeve van de koopakte en controleren van de akte.
  Een koopakte wordt altijd opgemaakt door de verkoopmakelaar maar, indien gewenst, kan Carien Makelaardij deze akte ook opmaken. Ik zal de akte controleren en met u doornemen alvorens u uw handtekening hierop zult plaatsen.

 7. Verzorgen van een bouwkundige keuring (indien noodzakelijk) door onafhankelijke bouwkundige en de taxatie ten behoeve van de financiering door een onafhankelijke taxateur.

 8. Bewaken van belangrijke data.

 9. Selecteren en contacteren van de notaris.

 10. Controleren van de akte van levering en afrekeningsnota van de notaris.

 11. Begeleiden op de dag van transport (inspecteren woning en samen bezoeken notaris).