Verkoopstyling

Naast alle vereiste diploma’s om het vak van makelaar en taxateur te kunnen uitoefenen, heb ik een opleiding voor verkoopstyliste gevolgd bij het erkende "House of KIKI" (o.a. bekend van de RTL-programma's Uitstel van Executie en TV Makelaar) en ben ik aangesloten bij het Centraal Netwerk voor Verkoopstylisten (www.cnvv.nl).

Wat is nu eigenlijk Verkoopstyling? Verkoopstyling (ook wel vastgoedstyling) moet niet verward worden met interieurstyling. Bij interieurstyling wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van de opdrachtgever/ bewoner, terwijl verkoopstyling zich juist richt op het aantrekkelijk inrichten van de woning voor zo veel mogelijk potentiële kopers. Uit verschillende onderzoeken is namelijk gebleken dat de eerste vijftien seconden bij een presentatie doorslaggevend kunnen zijn. Is deze eerste indruk niet goed, dan is de kans zeer groot dat de kans op verkoop verkeken is. Verkoopstyling is dan ook het verkoopklaar maken van woningen met als doel een snellere verkoop tegen de hoogste prijs. 

Immers: 

‘You never get a second chance to make a first impression’

Tijdens de opleiding heb ik geleerd hoe woningen beter verkoopklaar gemaakt kunnen worden aan de hand van zes basisprincipes en deze lessen zal ik dan ook, indien nodig of gewenst, graag toepassen voor Carien Makelaardij.